Občni zbor Kulturnega društva Šmartno ob Paki

Z malce zamude, zaradi nepredvidenih okoliščin v prvi polovici leta, smo v Kulturnem društvu uspešno izvedli redni občni zbor v petek, 13. oktobra.

Za uvod smo pripravili kratek kulturni program, v katerem so sodelovali člani Mešanega pevskega zbora, članici literarne sekcije Potke, Janja Grubelnik in Sonja Juvan ter člani folklorne skupine Oljka, ki so tokrat gostili prav posebne gostje (plesalke) iz Medobčinskega društva gluhih in naglušnih Velenje. Le-ti so se s podobnim programom predstavili konec septembra na prireditvi ob Mednarodnem dnevu gluhih in oseb z okvaro sluha, v Kulturnem domu Velenje. Nastop je bil s strani vseh udeležencev občnega zbora zelo dobro in toplo sprejet.

V nadaljevanju je predsednik društva, Tomaž Potočnik, predstavil poročilo dela za leto 2022. Izpostavil je projekt »Ustvarjajmo kultur(n)o, ki smo ga pripravili 3. junija, pri tem pa so sodelovale vse aktivno delujoče sekcije društva ter Mladinski pevski zbor OŠ bratov Letonja. Ponosni smo tudi na lani novoustanovljeno mladinsko skupino Gledališča pod kozolcem, ki z delom pridno nadaljuje tudi v letošnjem letu. Iz poročila je bilo razbrati, da tudi vse ostale sekcije pridno in vztrajno delujejo na svojem področju. Po planu za leto 2023 je bilo kar nekaj dela že opravljenega v prvi polovici leta. Omenjena sta bila dva večja projekta; praznovanje 20. obletnice skupine Vesele babice z Zdravkom, ki je napolnila dvorano 15. januarja 2023 ter 10. obletnica delovanja literarne sekcije Potke, ki je svoj jubilej obeležila 25. marca 2023. V mesecu maju pa se je mladinska skupina GPK predstavila z novo igro, »Biti ali ne biti«, ki jo je po Shakespearovi drami Hamlet priredila in režirala Lara Podgoršek. V novi sezoni mladinska skupina pripravlja novo predstavo, ponovno pa je zaživela  starejša skupina GPK in v začetku naslednjega leta načrtuje premiero nove igre V. Möderndorferja, »Obiski«, z režiserko Andrejo Konovšek. V prihodnjem mesecu, 17. novembra, nas čaka še en večji projekt, saj 25 let delovanja praznuje Mešani pevski zbor, v začetku naslednjega leta, februarja 2024, pa 65 let delovanja beleži Moški pevski zbor Franc Klančnik. Pri tem projektu bo s pripravo razstave sodelovala tudi Likovna sekcija, ki jo od lanskega leta vodi Polona Goršek.

Veseli smo za vsako aktivnost, ki jo opravijo naši člani in za podporo Občine in Mladinskega centra pri obnovi naših prostorov. Zavedamo se, da časi kulturi niso naklonjeni, a da bo društvo delovalo le s skupnim sodelovanjem, s primerno komunikacijo in veliko dobre volje. Ob tej priložnosti se za podporo zahvaljujemo tudi našim domačim in vsem, ki obiskujete naše prireditve. Veselimo se vašega obiska tudi v prihodnje.

Vsem občanom in občankam iskreno čestitamo za občinski praznik.

Zapisala: Mateja Potočnik | Fotografija: Matej Koren

Bookmark the permalink.