Tamburaška skupina

Čeprav so tamburaši v našem kraju igrali že pred 2. svetovno vojno, se je želja po igranju na tamburice v Šmartnem ob Paki spet rodila nekje med letoma 1998 in 1999, ko je takratni vodja folklorne skupine Drago Primožič izrazil željo, da bi pa bilo “fajn” imeti nekaj takega tudi v Šmartnem.

kultura-ob-paki-tamburaska-skupina

Ni trajalo dolgo, ko je pridobil nekaj privržencev, si sposodil inštrumente in začeli smo z vajami. Začetki so bili kar težki, saj razen želje, o glasbi in notah nismo vedeli nič. Po nekajkratnih poskusih smo ugotovili, da rabimo strokovno pomoč in smo v svoje vrste povabili gospo učiteljico Mio Novak iz Polzele, kjer je tudi vodila svojo tamburaško skupino. Ker pa so na Polzeli imeli nekaj težav z članstvom, pa tudi nas Šmarčanov ni bilo prav dosti, je Mia predlagala združitev obeh skupin. Takšno delo je bilo dosti lažje, Šmarčani smo se morali kar potruditi, da smo dohitevali že bolj izkušene Polzelane. In tako je iz dveh majhnih skupinic nastal cel tamburaški orkester, ki se je med tem še povečal. Zdaj že kar precej časa uspešno vadimo in igramo kamor nas povabijo, sodelujemo na prireditvah tako v Šmartnem ob Paki kot na Polzeli.

tamburica

Seveda bi v naših vrstah radi videli še več članov, zato vabimo vse ki jih zanima tovrstno muziciranje, naj se nam pridružijo, starostnih omejitev ni. Če pa vas zanima kakšno glasbo igramo, vas pa vabimo na kakšen naš nastop, da se prepričate, prav gotovo boste navdušeni.

Vaje imamo ob petkih ob 18.00 v prostorih Kulturnega društva Polzela.

Kontakt:

Predsednik:
Mario Crnjac
mario.crnjac@amis.net
041 252 154

Vodja/Mentor:
Mia Novak
mia.novak@siol.net
041 786 498

Comments are closed.