Gledališče pod kozolcem

O nas | Aktualno | Galerija | Povezave | Kontakt

Gledališče pod kozolcem – pod tem imenom deluje v okviru Kulturnega društva Šmartno ob Paki že več kot trideset let.

Gledališče pod kozolcemV času najbolj plodnega obdobja (1976-1990) je vsako leto postavilo na oder eno do tri predstave. Z njimi je gostovalo po vsej Sloveniji, takratna Zveza kulturnih orgnizacij Slovenije pa je posamezne predstave izbrala za sodelovanje na raznih festivalih (Trebinje, Katowice, Borštnikovo srečanje, Teden drame v Kranju, srečanje malih odrov Novi Gorici), za gostovanje pri zdomcih, zamejskih Slovencih.

KD Šmartno ob PakiV zadnjih letih je gledališče postavilo na oder Kvačkarijo, Bolno pravljico, Mrtvi ne plačujejo davkov, Slikarja v Martinovi vasi, Mrtve duše. V sezoni 2011/2012 je Gledališče pod kozolcem postavilo na oder delo Brandona Thomasa Čarlijeva teta. S temi predstavami je gledališče gostovalo po Sloveniji, tudi na območnih in medobčnih srečanjih. Vsaka od teh zadnjih predstav je doživela več kot dvajset ponovitev.

 

Gledališče-pod-kozolcem-Nasvidenje-nad-zvezdami-aprilZ režiserjem Jožetom Krajncem smo v sezoni 2013-2014 postavili na oder delo slovenskega pisatelja, dramatika in scenarista Toneta Partljiča “Nasvidenje nad zvezdami”.

V igri je nastopalo dvajset igralcev. Plakat in gledališki list je zasnovala Sonja Hrastnik Jančič. Tomaž Potočnik pa je, na linhartovem srečanju, za vlogo direktorja pogrebnega zavoda Pogrebnik, prejel tudi posebno priznanje selektorja. Za tehnične pripomočke (osvetljava in ozvočenje) sta skrbela Edi Povše in Brane Kolšek.

Predstavo smo v okviru abonmaja izmenjali z drugimi gledališkimi skupinami, in sicer iz Trnovelj, Kranjske Gore, Štandreža, Polzele, Velenja, Izlak, Pirnič, Šoštanja, Ljutomera, Bohinjske Bele in drugimi. Sodelovali smo tudi na dnevih komedije v Kopru, kjer se je pot te igre tudi zaključila, saj smo na odrskih deskah doživeli slovo ene od naših dolgoletnih članic.

V sezoni 2015/2016 postavljamo na oder klasično odrsko delo Revizor, Nikolaja Vasiljeviča Gogolja. Igro režira Jože Krajnc, v njej igra petnajst igralcev, tehnično podporo pa nam nudita dva tehnika. Predstava traja 100 minut in je brez odmora.

Pridružite se nam na Facebooku!

Comments are closed.