Vesele babice z Zdravkom

Ker v tamburaški skupini zaradi svojih vsakdanjih obveznostih niso mogli več sodelovati nekateri člani sekcije, je začel nastajati manjši, drugačen sestav.

Karli Pustinek in Albini Maver se je pridružila Ida Lacker s frajtonerico ter pevki Marija Konečnik in Fanika Ažman. V letu 1999 so nastale Vesele babice, ki jim je na začetku strokovno pomagala Ema Goršek. Vesele babice imajo letno dvajset do trideset nastopov (šteti so tudi abrahami, obletnice …). V studiu Mimik v Libojah so v produkciji Mira Klinca posnele dve kaseti, z Jožetom Miklavcem pa videokaseto. V letu 2001 so nastopile na RTV Slovenija v oddaji Dober večer, v letu 2005 pa v oddaji Z Natalijo pri Jožovcu.

Mnogi nas že poznate, zato gotovo veste, da zaigramo in pojemo ljudske pesmi, vmes pa tudi katero narodno-zabavno, ki jih priredimo našim instrumentom. Na harmoniko (frajtonarco) zaigra Zdravko in zapoje tenor, berdo igra Albina, na strune bugarije pa brenka naša povsem nova članica Vera, ki se nam je pridružila šele pred kratkim. No tu sva še pevki Mici in Zdenka, Mici poje alt Zdenka pa je sopranistka. Skupaj aktivno ustvarjamo že več kot 20. let, zato želimo ta leta obeležiti z jubilejnim koncertom, ki bo predvidoma v nedeljo, 15. januarja 2023 v kulturnem domu Šmartno ob Paki. Veselimo se vašega obiska.

 

Comments are closed.