Potke

KONTAKT:
Janja Grubelnik, predsednica literarne sekcije Potke
e: grubelnik.janja@gmail.com | m: 041 911 689


Ob koncu šestdesetih let prejšnjega stoletja je v sklopu kulturnega društva delovala tudi literarna sekcija. v njej so bili zelo aktivni Vojko Petek, Natalija Huš, Andrej Krevzel, Melita Berzelak in tudi Željka Brajdič, Mojca Križ, Jelka Jašinsky, Helena Sevčnikar, Bogdana Jordan, Matjaž Modrijan, Branko Emeršič, Peter Matko, Peter Kovač, Andreja Naveršnik, Marinka Medved ter drugi. Svoja dela so objavljali v glasilu ZSMS, v časopisih in reviji Hotenja.

Sčasoma se je ta smer kulturne ustvarjalnosti umaknila za domače zidove. Tu in tam so nase opozorili le posamezniki, kot sta Hilda Steblovnik s svojimi pesmimi in Franc Berdnik, z zapisovanjem dogodkov iz domače zgodovine.

Jubilejno leto je lepa priložnost, da zagledajo luč sveta pesmi, bajke, zgodbe, pravljice, ki so delo domačih ustvarjalcev. Zato bomo poskušali obuditi literarno sekcijo in tako pokazati še eno kulturno dejavnost v našem kraju. S predstavitvenim večerom bomo morda vzpodbudili še kakšnega skritega pesnika ali pisatelja, da bo s svojim delom obogatil že tako bogato kulturno dejavnost v naši občini. Iz zbornika 100 let kulture v Šmartnem ob Paki, 2006

 

Comments are closed.