Ljudski pevci Prijatelji

O nas | Aktualno | Galerija | Povezave | Kontakt

Prijatelji so družinsko prijateljska skupina, ki deluje od leta 1993. Člani sekcije Kulturnega društva Šmartno ob Paki izhajajo iz Folklorne skupine Oljka iz Šmartnega ob Paki. Njihovo poslanstvo je ohranjanje ljudske pesmi, ki so se jih naučili od svojih prednikov.

Vokalna skupina Prijatelji | Kulturno društvo Šmartno ob Paki

Vaje imajo doma, enkrat pri eni, drugič pri drugi družini. Tako so povezani že skoraj 25 let. V posebno veselje jim je, da jim je uspelo svoje veselje do ljudske pesmi prenesti tudi na svoje otroke. To je najlepša popotnica, ki so jo dali otrokom in tudi upanje, da naša pesem ne bo zamrla.

Na srečanju ljudskih pevcev so bili dvakrat izbrani za državno srečanje, na srečanju citrarjev pa kot Najbolj prešmentani ljudski pevci. Dvakrat so snemali za glasbeni inštitut za narodopisje v Ljubljani in bili večkrat gostje v radijskih in televizijskih oddajah. Posneli so tri zgoščenke, z njimi so prepevali Ivan Funtek, Erika Irman in Helena Medved. Za njihovo podobo na odru vedno poskrbi Milena Funtek.

Prisluhnite Ljudskim pevcem Prijatelji:

Danes v skupini prepevajo Franc in Dragica Lesnjak, Jože in Bernarda Kovačič, Fanika Žgank, nazadnje pa se jim je pridružil Marko Juvan, ki pesem obogati z diatonično harmoniko.

Kot pravijo, peli so in še bodo, saj je slovenska pesem prelepa in ne sme utoniti v pozabo.

Kontakt:

Predsednica:
Bernarda Kovačič
bernarda.kovacic5@gmail.com
031 264 301

Comments are closed.