MePZ Šmartno ob Paki

O nas | Aktualno | Galerija | Povezave | Kontakt

Mešani pevski zbor Šmartno ob Paki velja že od samega začetka svoje zgodovine (1998) za kvaliteten pevski zbor. Zaradi raznolikosti članov ima poseben, unikaten zvok, ki je prejel že veliko pozitivnih kritik.

Vsako leto se udeleži revije odraslih pevskih zborov v Velenju, sodelovali pa so tudi že na drugih medobčinskih in regijskih tekmovanjih in revijah, kjer so poželi zavidljive rezultate (Pozdrav pomladi, Od Celja do Koroške …).

Mešani pevski zbor

Vsako leto pripravijo tradicionalni Božično novoletni koncertKoncert ob materinskem dnevu in Letni koncert ob zaključku sezone.

Še posebej si bodo zapomnili leto 2004, ko je zbor za las zgrešil zlato priznanje strokovne žirije in z visokim srebrom upravičil svoj nastop na regijskem tekmovanju Od Celja do Koroške in seveda tekmovanje pevskih zborov na RTV Slovenija – v okviru oddaje Spet doma, kjer so zmagali v turnirju Med dvema zboroma.

Slovenskega naroda sin - MePZ Šmartno ob Paki

To jim je prineslo nove izzive: sodelovali so na prireditvi Slovenec leta, skupaj s Tomažem Domicljem so domovini zapeli Slovenskega naroda sin, imeli so edinstveno priložnost zapeti skupaj z legendarno skupino Pepel in Kri ter Heleno Blagne, preizkusili so oder kongresnega centra Brdo pri Kranju.

MePZ Šmartno ob Paki MePZ Šmartno ob Paki 

Še posebej pa si bodo pevci zapomnili skupni nastop z glasbeno skupino Victory in Nuško Drašček v vrhunski Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Nastopati na tem odru je res nekaj nepozabnega.

  

V letu 2011 je zbor prejel Plaketo občine Šmartno ob Paki za vidni prispevek na kulturnem področju.

Poleg vseh omenjenih so do sedaj sodelovali tudi z MPZ Franc Klančnik, OŠ Šmartno ob Paki, VS Cantemus, MePZ Celeia Celje, MePZ Vox Camerata Mengeš, MPZ Lipa Litija, z Mozirskimi koledniki, …

V letu 2013 je pevski zbor praznoval 15 let uspešnega delovanja, katerih so zaznamovali z nepozabnim koncertom.

Oglejte si Fotogalerijo na tej povezavi: Koncert ob 15-letnici

15 let MePZ Šmartno ob Paki

Naš Čas, April 2013, Mepz Šmartno ob Paki, 15-letnica, jubilje

Naš Čas, April 2013

Mešani pevski zbor Šmartno ob Paki Kulturno društvo

Comments are closed.