FOTO NATEČAJ: Letni časi v našem kraju

Kulturno društvo Šmartno ob Paki, likovna sekcija, razpisuje natečaj amaterske fotografije Letni časi v našem kraju

PREDMET RAZPISA
Pametni telefon je dandanes obvezna oprema za življenje v sodobni družbi. Vedno ga imamo s seboj in z njim tudi fotoaparat, kar nas že samo po sebi naredi bolj pozorne na vizualne prizore v naši okolici. Tako nas spodbuja h kreativnosti in zavedanju lepote in pomenljivosti v vsakdanjih stvareh.

Namen natečaja je predstaviti zanimive fotografije našega kraja, ki se zagotovo skrivajo v naših osebnih digitalnih arhivih in jih povezati v zgodbo, ki jo pripovedujejo letni časi.
Letni časi so izraz cikličnega gibanja narave, katere del smo. Z značilno svetlobo in barvno paleto narekujejo občutja vidnega sveta. Tema je zelo široka, saj želimo pritegniti k sodelovanju čim več občanov, zato je motiv fotografije poljuben.

PRAVILA NATEČAJA
Avtor pošlje eno ali več barvnih ali čb fotografij v digitalni obliki, ki so lahko poljubno obdelane. Velikost je poljubna, čim večje, tem boljše.
Za vsako fotografijo navedite letni čas, približno lokacijo in leto v katerem je bila posneta, npr. Pomlad v Slatinah 2022, Zima na obrežju Pake 2019, Poletje v vinogradu 2023, Jesen v gozdu 2023,…

Udeleženci natečaja soglašajo, da se njihova dela lahko uporabijo za razstavo in za promocijske namene natečaja na spletu in v tiskanih medijih. Iz izbranih fotografij bomo pripravili razstavo v našem kulturnem domu.

POŠILJANJE
Rok oddaje fotografij je 1. 8. 2024.  Fotografije sprejemamo v digitalni obliki na e-pošto: polona.gorsek@gmail.com

O izboru in datumu razstave vas bomo predhodno obvestili po e-pošti.
Foto natečaj 2023-24

Posodobljeno: 3. 4. 2024

Bookmark the permalink.