Želiš preizkusiti svoje pevske sposobnosti?

Mešani pevski zbor MePZ Šmartno ob Paki sprejema nove glasove. Pridružite se dobremu zvoku, sproščeni in veseli pevski družbi v sezoni, ko praznujejo 15. obletnico delovanja. Mogoče pa vas zanima samo, kako potekajo njihove pevske vaje? Vabljeni na večer odprtih vrat. Prve vaje bodo, kot ponavadi, precej sproščene in vesele.

Slovenskega naroda sin - MePZ Šmartno ob Paki

Nastop na turnirju Med dvema zboroma. (Foto: RTV Slovenija)

V petek, 14. septembra ob 18. uri, bo zborovodja Matjaž Kač preizkusil nove glasove na posebni avdiciji. Po njej bo potekala prva pevska vaja v sezoni 2012/13, v Kulturnem domu Šmartno ob Paki.

Pevski zbor niso le vaje in nastopi ampak tudi druženje, zabava ter spoznavanje zanimivih ljudi, povezanih z glasbo in kulturo.

Vabimo k obisku njihove Facebook strani in k branju zanimivih zapisov:
– 10 razlogov, zakaj se ljudje ne pridružijo pevskemu zboru
– Ali ste vedeli, da petje pomlajuje glas in duha?

Kontakt: 041 865 662 Erika | erika.irman@gmail.com

Avdicija - MePZ Šmartno ob Paki

O zboru:

MePZ Šmartno ob Paki velja že od samega začetka svoje zgodovine (1998) za kvaliteten pevski zbor. Zaradi raznolikosti članov ima poseben, unikaten zvok, ki je prejel že veliko pozitivnih kritik. Vsako leto se udeleži revije odraslih pevskih zborov v Velenju, sodelovali pa so tudi že na drugih medobčinskih in regijskih tekmovanjih in revijah, kjer so poželi zavidljive rezultate (Pozdrav pomladi, Od Celja do Koroške …).

Vsako leto pripravijo tradicionalni Božično novoletni koncert, Koncert ob materinskem dnevu in Letni koncert ob zaključku sezone.

Slovenskega naroda sin - MePZ Šmartno ob Paki in Tomaž Domicelj

Slovenskega naroda sin na prireditvi Slovenec leta 2010. (Foto: siol.net)

Še posebej si bodo zapomnili leto 2004, ko je zbor za las zgrešil zlato priznanje strokovne žirije in z visokim srebrom upravičil svoj nastop na regijskem tekmovanju Od Celja do Koroške in seveda tekmovanje pevskih zborov na RTV Slovenija – v okviru oddaje Spet doma, kjer so zmagali v turnirju Med dvema zboroma. To jim je prineslo nove izzive: sodelovali so na prireditvi Slovenec leta, skupaj s Tomažem Domicljem so domovini zapeli Slovenskega naroda sin, imeli so edinstveno priložnost zapeti skupaj z legendarno skupino Pepel in Kri ter Heleno Blagne, preizkusili so oder kongresnega centra Brdo pri Kranju. Še posebej pa si bodo pevci zapomnili skupni nastop z glasbeno skupino Victory in Nuško Drašček v vrhunski Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Nastopati na tem odru je res nekaj nepozabnega.

V letu 2011 je zbor prejel Plaketo občine Šmartno ob Paki za vidni prispevek na kulturnem področju

MePZ Šmartno ob Paki Plaketa 2011

Poleg vseh omenjenih so do sedaj sodelovali tudi z MPZ Franc Klančnik, OŠ Šmartno ob Paki, VS Cantemus, MePZ Celeia Celje, MePZ Vox Camerata Mengeš, MPZ Lipa Litija, z Mozirskimi koledniki …

Letos se pripravljajo na 15. obletnico delovanja. Priredili bodo veliki koncert s posebnimi gosti. Vabimo vas, da se jim pridružite ob praznovanju – aktivno.

Tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.