10. ljubiteljski abonma

!0. jubilejni ljubiteljski abonma 2012/13 Kulturno društvo Šmartno ob Paki

Letos v okviru kulturnega društva organiziramo že 10. ljubiteljski abonma. Upamo, da smo Vam, dragi obiskovalci, v preteklih sezonah naredili veliko veselja. Organizatorji smo ga doživljali v polni meri, še predvsem, če je bila dvorana polna. V jubilejnem letu Vam, spoštovani abonenti, podarjamo dve predstavi.

Vabimo Vas, da se nam pridružite tudi letos in skupaj praznujemo naš mali jubilej!

V tej sezoni bomo organizirali ogled operne predstave, v poletnih mesecih pa obisk letnega gledališča v Studencu. V kulturnem domu se bo poleg abonmajskih predstav dogajalo še marsikaj. Večere Vam bodo popestrile skupine domačega društva.

Abonma se prične v petek, 26. oktobra. Predprodaja abonmajev v trafiki Marina.

Kulturno društvo Šmartno ob Paki

 

Program:

 

Petek, 26.10.2012, ob 19.30
Gledališče pod kozolcem
Bandon Thomas: CHARLEYEVA TETA
Režija: Jože Krajnc

 

Abonma KD Šmartno ob Paki

Petek, 16. november 2012, ob 19.30
Večer z opernim pevcem JUANOM VASLETOM basbariton

Večer z opernim pevcem Juanom Vasletom

Na klavirju ga bo spremljal Ivan Vombergar

Juan Vasle je bil rojen v Argentini, sedaj živi v Sloveniji in je član ljubljanske opere. Je tudi velik poznavalec in ljubitelj nogometa. Predstavil se nam bo s slovensko, brazilsko in argentinsko narodno pesmijo.

 

Abonma KD Šmartno ob Paki

Petek, 30. nobember 2012, ob 19.30
Hiša kulture Celje
Gregor Strniša: ŽABE prilika o ubogem in bogatem Lazarju
Režija: Luka Marcen
Igrajo: Nika Korenjak, Žiga Deršek, Luka Marcen

Kabaritetna moraliteta, ki so jo ustvarili gimnazijci I. gimnazije v Celju, govori o človeškem pohlepu in se preigrava z vprašanjem, kdo smo v resnici.

 

Žabe, ki jih je Strniša opremil s podnaslovom Prilika o ubogem in bogatem Lazarju, so s celjsko uprizoritvijo dobile še kabaretni predznak, saj je skupina mladih ustvarjalcev z režiserjem Luko Marcenom na čelu v zgodbo vpletla tudi izpovedne songe; v glasbeno podobo jih je odel Lenart Piano.

 

Abonma KD Šmartno ob Paki

Nedelja, 16. december, ob 16.00
Slovensko kulturno društvo Tabor – Opčine (Trst)
BURKA O JEZIČNEM DOHTARJU komedija v verzih
Režija: Sergej Verč
Igrajo: Loris Tavčar, Melita Malalan, Tatjana Malalan, Jasmina Smotlak, Gregor Znidarčič


Burka o jezičnem dohtarju (Le Farce de Maître Pathelin) neznanega avtorja iz petnajstega stoletja se je izkazala za hvaležno in aktualno predlogo.

SKD Tabor: Burka o jezičnem dohtarju

Svet, v katerem je vse narobe, v katerem so lažne obljube stvar vsakdanje prakse, da ne rečemo biznisa, v katerem zmagujeta prevara in zgovornost, kjer vsi pomalem goljufajo in v katerem sodišča sodijo krivično, je na moč podoben današnjemu, kakor ga lahko spremljamo v udarnih časopisnih rubrikah. Le konec je za malenkost manj usoden, saj izgubijo le tisti, ki imajo vsega dovolj, zmaga pa stanju sveta prilagojena prevrtljiva in iznajdljiva zdrava, ne pa nujno tudi poštena pamet.

 

Abonma KD Šmartno ob Paki

Sobota, 12. januar 2013, ob 19.30
KUD Pirniče, Oder treh herojev
France Bevk, Jernej Novak: KOZOROG praizvedba
Režija: Peter Militarov

KUD Pirniče praznuje 80-letnico ustanovitve društva z uprizoritvijo znane Bevkove Pripovedke o kozorogu. Zgodba govori o dečku, ki se je okrutnemu graščaku s smledniškega gradu rodil s kozjima rožičkoma na čelu. Žrtev tlačanske deklice ga spremeni v navadnega človeka. V Bevkovi umetniški pripovedi se razraste v dvojno tragedijo – grajsko in tlačansko. Obe se neprestano prepletata.

 

Abonma KD Šmartno ob Paki

Petek, 1. februar 2013, ob 19.30
KUD Zarja Trnovlje
Vinko Möderndorfer: LIMONADA SLOVENICA
Režija: Cvetka Jovan Jekl

Limona slovenica je satirična komedija, ki na zabaven, smešen in hkrati malce zloben način razkriva večno aktualno politiko ter rivalstvo, egoistično in zahrbtno igro njenih akterjev v boju za oblast.

Vinko Möderndorfer: LIMONADA SLOVENICAZgodba govori o Vasiliju, profesorju ekonomije, ki se po dvajsetih letih življenja v Ameriki vrne v Slovenijo s svojim tajnikom, da bi napisal knjigo o vzhodno-evropskem gospodarstvu. V tem času v Sloveniji ravno potekajo volitve. Koalicijska stranka, ki jo vodi nekdanji predsednik vlade, dr. France Počivalšek, je v resnih skrbeh za svojo oblast, opozicija, pod vodstvom Vlada Kremžarja, pa si prizadeva, da bi ji le to odvzela. Vasilij se nenadoma znajde v vrtincu slovenskega političnega dogajanja, saj si ga tako eni kot drugi, s svojimi spletkami in umazano igro, želijo pridobiti na svojo stran in s tem povečati možnost za zmago na volitvah. Pa jim to uspe?…

 

Abonma KD Šmartno ob Paki

Sobota, 16. februar 2013, ob 19.30
KUD Svoboda Zalog
Pavel Lužan: LAHKOKRILEC
Režija: Jože Valentič

Pavel Lužan: LahkokrilecV soboto, 16. februarja ob 19.30 gostimo Kulturno umetniško društvo Svoboda Zalog, ki se bo predstavilo s “komedijo v enem dahu” Lahkokrilec.

Veste, kje je Taratabe v deželi Dubi-Kuku? Ne? To je tam, kjer se cedita med in mleko. To je tam, kjer so ljudje svobodni in predvsem brez davkov. To je na sončnem jugu oceanov, kjer ni nobene možnosti, da ti policija gleda pod prste in reče: »Našli smo dokumente, ki dokazujejo bančno goljufijo z nakupom prav te hiše!« Kako priti do dežele Dubi-Kuku? Težko in še težje, če te zapusti »ljubljena«.

 

Abonma KD Šmartno ob Paki

Petek, 1. marec 2013, ob 19.30
Kulturno društvo Polzela, gledališka skupina
Fran Saleški Finžgar: RAZVALINA ŽIVLJENJA
Režija: Matjaž Jeršič

Zakaj se je gledališka skupina odločila za Razvalino življenja. Menijo, da je na »trgu« premalo klasičnih del. Pogled nazaj – v klasično književnost je za poznavalca in ljubitelja odrskih desk nujen. Če poznamo zgodovino, smo uspešni v sedanjosti in prihodnosti. Hkrati pa s to predstavo obeležujejo dva jubileja: 45 let »novodobne« gledališke skupine in 110 let prve javne gledališke predstave na Polzeli.

Razvalina življenja je ljudska drama v treh dejanjih in predstavlja v Finžgarjevem ljudskovzgojnem dramskem ustvarjanju vrhunec. Kaže zle posledice slepo in kupčijsko sklenjenega zakona. Nad strastnim kopičenjem premoženja in brezupnim uničevanjem srca ždi alkohol, ki v življenju uničuje lepoto, poštenje in čast.

Comments are closed.