Zarja nas je popeljala v predpraznično vzdušje

27. novembra 2015 je bil oder šmarškega kulturnega doma poln kot verjetno še nikoli ali pa vsaj v preteklih letih ne. Do zadnjega kotička so ga zapolnili godbenice in godbeniki šoštanjskega Pihalnega orkestra Zarja.

IMG_7396

Zelo lepo urejeni in v vseh smislih disciplinirani glasbeniki so nas z izbranim, zelo kakovostnim programom skladb in izvrstno izvedbo na najlepši možen način popeljali v predpraznično vzdušje in v prvo letošnjo abonmajsko prireditev. V ansamblu igra kar sto glasbenikov iz Šoštanja in okolice, tudi iz Šmartnega ob Paki. So glasbena skupina mladih in starejših, odličnih solistov in hkrati timskih glasbenikov. V muziciranju je zato čutiti mladostno energijo na eni strani in izkušenost na drugi. Kvalitetno muziciranje pa je nadgradilo še odlično petje okteta, ki ga sestavljajo kar godbeniki sami, in simpatične solistke, ki se vsekakor lahko kosa s popularnimi slovenskimi pevkami. Sam koncert sta spretno in duhovito povezovala umetniški vodja in predsednik zbora.

Dvorano, ta ni pokala po šivih kot oder, so napolnili poslušalci, ki so odličen koncert prav tako odlično nagradili. Slišali smo prave ovacije. Tako smo se gostom iz Šoštanja najlepše zahvalili, ob koncu koncerta pa smo si izvajalci in obiskovalci zaželeli, da se v Šmartnem čim prej zopet srečamo.

Jože Robida, predsednik Kulturnega društva Šmartno ob Paki

Tagged , , . Bookmark the permalink.