Marjan Tomšič: Češpe na figi

V petek, 18. decembra 2015, ob 19.30 se bodo v kulturnem domu v Šmartnem predstavili gledališčniki Gledališke skupine KD Brce iz Gabrovice pri Komnu.

8_cespe_18_cespe_2 dsc_0325_copy1 cespe-na-figi

Ogledali si bomo komedijo Češpe na figi. Vedno duhoviti, zabavni in tudi kritični Primorci nam bodo povedali nekaj o tem, kako se znajde narod v času, ko gre vse k vragu. Zgodba nas bo popeljala v petdeseta leta prejšnjega stoletja, sicer pa nas bo soočila tudi z današnjim časom, ko nas zopet vodijo lačne mimo pravkar pečenega kruha. Prepričali se bomo, da je boj za preživetje in ohranitev duše našega naroda stalnica.

VIDEO: Češpe na Figi

Predstava je bila uvrščena na Festival komedije Pekre leta 2015, bila pa je izbrana tudi za 53. Linhartovo srečanje v Postojni leta 2014. Če se nam posreči, in upajmo, da se nam bo, bodo pri nas predstavo zaigrali dvainpetdesetič. Predstavo Marjana Tomšiča sta režirala Sergej Verč in Minu Kjuder.

Vstopnice in tudi še abonmaji so v predprodaji v Cvetličarni Geli v Šmartnem ob Paki in pa na dan prireditve uro pred predstavo v kulturnem domu.

Tagged , , . Bookmark the permalink.