Šmartno ob Paki v grafiki – otvoritev razstave umetnice Katarine Aman

Likovna sekcija Kulturnega društva Šmartno ob Paki v ponedeljek, 3. februarja, ob 18. uri vabi v Kulturni dom Šmartno ob Paki na otvoritev razstave Šmartno ob Paki v grafiki.

Katarina Aman

V preddverju dvorane kulturnega doma bodo na ogled grafična dela mlade velenjske umetnice Katarine Aman, ki je s svojo natančnostjo, znanjem in talentom v tehniki linoreza upodobila prenekatero šmarško znamenitost, stavbo in spomenik.

V grafično podobo je ujela Kulturni dom Šmartno ob Paki, Hišo mladih, Špančevo zidanico, župnijsko cerkev, lokomotivo na železniški postaji, Fridrichovo hišo, Mlinarjevo zidanico, številne spomenike in še mnogo drugih znanih šmarških stavb, ki so neverjetno lepe, a tega pogosto v mimohodu in hitenju časa ne opazimo. Več kot petindvajset jih je upodobila. V njih je namreč prepoznala lepoto in vrednost ter jim namenila prostor med svojimi dragocenimi grafikami.

 

Katarina Aman je svojo umetniško pot začela na likovnem oddelku Gimnazije Velenje, nadaljevala pa jo je na Oddelku za likovno pedagogiko na Pedagoški fakulteti v Mariboru.

Poleg umetniškega ustvarjanja se ukvarja tudi s prefinjeno japonsko umetnostjo pripovedovanja zgodb v slikah. Gre za papirnato gledališče oz. kamišibaj. Kdo ve, morda pa se nam tudi na otvoritvi razstave obeta nekaj »kamišibajkerskih« minut, ki nas bodo za trenutek popeljale v zgodbe, ki jih Katarina ilustrira kar sama.

Dovolite, da vas očara umetnost in se nam pridružite na prijetnem druženju z umetnico Katarino Aman. Prijazno vabljeni.

Tagged , , . Bookmark the permalink.