Otvoritev razstave Šmartno ob Paki v grafiki

V  ponedeljek, 3. februarja, smo v preddverju Kulturnega doma Šmartno ob Paki otvorili razstavo Šmartno ob Paki v grafiki. Do 10. marca 2020 si jo lahko ogledate v Kulturnem domu Šmartno ob Paki. Grafike so izdelane v tehniki linoreza in so delo mlade velenjske umetnice Katarine Aman, ki je v šmarških stavbah, spomenikih in znamenitostih prepoznala lepoto.

O tem, da bi likovno sekcijo oživili, smo se pogovarjali že nekaj časa in končno nam počasi, a z gotovim korakom uspeva. Na otvoritvi se nam je predstavila avtorica pričujoče razstave. Njeno grafično izražanje kaže na natančnost, ostrino, in tenkočutnost, s pomočjo katere opazi tudi detajle, ki so običajno mimoidočim nevidne.

Katarina Aman

Katarina Aman je svojo umetniško pot začela na likovnem oddelku Gimnazije Velenje, nadaljevala pa jo je na Oddelku za likovno pedagogiko na Pedagoški fakulteti v Mariboru. Poleg umetniškega ustvarjanja se ukvarja tudi z japonsko umetnostjo pripovedovanja zgodb v slikah. Gre za papirnato gledališče oz. kamišibaj, ki ga je zbranim tudi predstavila in navdušila.

Ker je razstava posvečena našemu kraju, sta jo popestrili tudi članici Literarne sekcije Potke, Janja Grubelnik in Stanka Kopušar, ki sta prebirali pesmi o Šmartnem ob Paki. Večer se je zaključil v prijetnem in sproščenem vzdušju ob ogledu grafik in kramljanju gostov z mlado avtorico.

    

Tagged , , , . Bookmark the permalink.