Muzikal: V vasi mojega dekleta

V nedeljo, 13. oktobra 2019, ob 16. uri vas vabimo na ogled komičnega muzikala V vasi mojega dekleta v izvedbi mešanega pevskega zbora MePZ Skorno.

Zabaven in kvaliteten gledališki projekt – muzikal, ki so ga v MePZ Skorno pripravili skupaj s priznanima gledališčnikoma Alice in Kajetanom Čopom, v ospredje postavlja lokalne, ljudske običaje, ljudsko glasbo prepleteno s komično in zabavno zgodbo. Po razprodani premieri in ponovitvah ta odlična zasedba z zabavnim muzikalom prihaja tudi v Šmartno ob Paki.

Vstopnice so na voljo v Cvetličarstvu Geli, preostanek vstopnic pa uro pred predstavo v Kulturnem domu Šmartno ob Paki.

Mešani pevski zbor Skorno deluje že 9 let. Ljubezen do petja nas je vodila do ideje, da ustanovimo zbor. V vseh teh letih smo naredili kar nekaj letnih in Valentinovih koncertov, se udeležili tekmovanj v katerih smo pokazali svoje celoletno delo. Pred dvema letoma smo razmišljali kako še nadgraditi svoje delo, porodila se nam je zamisel o muzikalu, kjer se prepletata petje in takrat še nepoznano igranje. Navdih smo črpali iz kratkega filma z naslovom V vasi mojega dekleta, delo Mateja Vraniča. Nastal je istoimenski, edinstven komični muzikal prepleten z običaji Skornega, nagajivimi ljubezenskimi prigodami, vaškimi opravljivkami. Scenarij zanj je napisala Alice Čop, režijo pa je prevzel Kajetan Čop. Muzikal je bil odigran velikokrat, vsakič z dvorano, ki je pokala po šivih. Hvaležni smo za tako pozitiven odziv gledalcev in nasmejane obraze. Svetujemo pa nekaj: toliko smeha, neverjetnih komičnih spletk, napetosti še niste doživeli v eni uri. Pridite, ne bo vam žal, obljubljamo najboljše.

Mešani pevski zbor Skorno

Tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.