Koncert: Mi Šmarčani peti znamo

V okviru Tedna ljubiteljske kulture mešani pevski zbor MePZ Šmartno ob Paki in Kulturno društvo Šmartno ob Paki vabita na koncert MI ŠMARČANI PETI ZNAMO, ki bo v petek, 24. maja 2019, ob 19. uri v Kulturnem domu Šmartno ob Paki.

Tokrat si je domači mešani zbor koncert zamislil nekoliko drugače. V goste so povabili več pevskih skupin, ki delujejo v našem kraju in se vam predstavljajo spodaj. Na koncertu sodeluje tudi Gledališče pod kozolcem, ki se je po premoru vrnilo na odrske deske. Februarja so namreč premierno uprizorili predstavo “Kaj pa Leonardo?” Skupaj vam pripravljamo razgiban in nepozaben večer v okviru Tedna ljubiteljske kulture.

Vljudno vabljeni. VSTOP JE PROST!


Mladinski pevski zbor Osnovne šole bratov Letonja

Mladinski zbor sestavljamo otroci od 6. do 9. razreda Osnovne šole bratov Letonja. Vsako leto se udeležimo revije, lani in letos pa smo sodelovali tudi v muzikalu Pravljični direndaj, kjer smo poleg pevskih sposobnosti pokazali tudi plesne.


Ljudski pevci Prijatelji

Smo ljudski pevci Prijatelji, kot sekcija kulturnega društva Šmartno ob Paki delujemo 25 let. Udeležujemo se srečanj ljudskih pevcev, večkrat smo gostje na raznih koncertih in v TV oddajah. Nastopamo tudi po domovih starostnikov po celi Sloveniji.

Dvakrat smo bili izbrani za državno srečanje ljudskih pevcev, na srečanju citrarjem smo bili izbrani za Najbolj prešmentane ljudske pevce. Iz strani Javnega sklada za kulturne dejavnosti iz Ljubljane, smo ob koncu leta 2017 prejeli Zlato priznanje za doseganje državne ravni. Posneli smo tri zgoščenke.


Moški pevski zbor MoPZ Franc Klančnik

Po praznovanju 60. obletnice zbora v lanski sezoni letos nadaljujemo s polno paro. Kljub vsakodnevnim naporom in stresu – ali morda ravno zaradi tega – se vsak teden v sredo ob 19.30 dobimo v hramu ljubiteljske kulture v Šmartnem in rečemo kakšno udarno. Radi pojemo, radi se družimo, to se odraža tudi skozi naše ustvarjanje. Trudimo se iz leta v leto napredovati, zato smo veseli vsakega uspeha, ponosni smo na uspešne nastope v zadnjih letih na območni reviji v Velenju.

Zavedamo se, da imamo še veliko prostora za napredek, zato smo trdno odločeni, da bomo v tej smeri tudi nadaljevali, hkrati pa bomo v naše vrste skušali zvabiti čim več mladih pevcev in jih navdušiti nad lepo zborovsko glasbo.


Mešani pevski zbor MePZ Šmartno ob Paki

Po 20. letih uspešnega delovanja drvimo naprej in “ne popuš’amo!” To smo nazadnje dokazali na območni reviji odraslih pevskih zborov in skupin Pa se sliš’ 2019 v Lučah, kjer smo se uvrstili na regijski nivo. Na koncertu vam bomo predstavili tudi pesmice, s katerimi smo to dosegli.


Spremljajte dogodek na Facebooku: Mi Šmarčani peti znamo

Tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.