MePZ Šmartno ob Paki proti jubileju

MePZ-oglas-15let

Vabimo vas na Koncert ob 15-letnici Mešanega pevskega zbora Šmartno ob Paki, ki bo v petek, 19. aprila 2013, ob 19. uri
v Kulturnem domu Šmartno ob Paki.

Pesem je nekaj magičnega in nagovori srce …
Je jezik čustev …
Je odraz naše duše v težkih in srečnih trenutkih …

 
Veselimo se,
da bomo lahko vaše srce nagovorili s pesmijo.

. . . . .     . . . . .     . . . . .

Mešani pevski zbor Šmartno ob Paki, dopolnjuje 15 let uspešnega delovanja. Med svoje vrste je privabil nove člane, tudi nekatere, ki so nekoč že peli. Skupaj se intenzivno pripravljajo na jubilejni koncert, na katerega so kot  glasbeno gostjo povabili Ireno Vrčkovnik. Prireditev bo povezoval Andrej Hofer.

MePZ Šmartno ob Paki že vseskozi velja za dober mešani zbor, o čemer pričajo tudi strokovne ocene in seveda rezultati iz pevskih revij in tekmovanj. Vsako leto se predstavlja na reviji pevskih zborov v Velenju, štirikrat pa so sodelovali na regijskem srečanju, kjer so osvojili srebrno in bronasto plaketo. Poleg ostalih nastopov pa ob zaključku leta pripravijo Božično novoletni koncert, v Gorenju že nekaj let koncert ob materinskem dnevu, ob koncu sezone pa še letni koncert.

  

Predlani so se v zboru odločili za sodelovanje v oddaji RTV Slovenija – Spet doma, se uspešno predstavili že v prvem krogu, in se prebili do finalne oddaje. Čeprav sprva v zboru ni bilo ravno velikega navdušenja, je to iz oddaje v oddajo raslo. Pevci so bili prepričani, da zmorejo, zato so se resno lotili študiranja pesmi in koreografije. V bitki med dvema zboroma so se sprva prebili v polfinale, kjer so med štirimi zbori prejeli največ glasov in tako zasedli prvo mesto, ter se tako uvrstili v finalno oddajo skupaj z zborom Znamenje. V finalnem obračunu je bilo zelo vroče, tako v studiu kot na telefonskih zvezah: ŽPZ Znamenje Volče: 18.116 glasov, MePZ Šmartno ob Paki: 23.279 glasov! Pevci so si za vložen trud res zaslužili to zmago in seveda so nanjo zelo ponosni. Zagotovo pa je to velik prispevek k promociji občine in kraja Šmartno ob Paki.

Video: MePZ Šmartno ob Paki

MePZ Šmartno ob Paki in Tomaž Domicelj | Slovenec leta 2010

S tega naslova so jih povabili tudi na razglasitev Slovenca leta 2010 v Litijo, kjer so skupaj s Tomažem Domiceljem zapeli Slovenskega naroda sin, s skupino Pepel in kri pa Dan ljubezni. Februarja 2010 so posneli zgoščenko, kjer so predstavljene vse skladbe iz njihovih nastopov v oddaji Spet doma. Seveda pa s svojimi nastopi navdušujejo občinstvo, kajti pevci, ki na odru zraven petja še plešejo je nekaj novega pri nas in je prava popestritev zborovskega petja!

Zbor že od ustanovitve vodi Matjaž Kač.

Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.