Literarni večer s Potkami

Ljubitelji poezije in proze, vljudno vas vabimo, da se nam v petek, 20. aprila, pridružite na literarnem večeru, na katerem se bo predstavila literarna sekcija Potke. Dobimo se ob 19. uri v Marofu – Mladinski center Šmartno ob Paki.

LITERARNA SEKCIJA POTKE

Sekcija je bila pod vodstvom ge. Karle Podvratnik ponovno aktivirana 21. novembra 2006. Sestajali so se enkrat mesečno ali po potrebi. Ime so dolgo izbirali in ga 24. aprila 2007 dokončno potrdili. Ime »Potke« so si nadeli zato, ker v njihov krog ustvarjanja prihajajo iz različnih smeri – POTI (iz Šmartnega ob Paki, Velenja, Mozirja …).

Sekcijo od leta 2010 vodi Janja Grubelnik. Danes šteje petnajst članov, od katerih je trenutno aktivnih devet. Po izobrazbi, starosti in dejavnosti so zelo različni, predvsem pa so pestri ustvarjalci. V svoji sredini imajo romantične duše, pravljičarko, sestavkarico, kolumniste … Pri njih lahko besedila pesmi dobijo tudi ansambli, ki jih, opremljene z glasbo, kasneje ponudijo poslušalcem. Ko je to potrebno, poskrbijo tudi za smeh, za naše zanamce in za tiste, ki jih zanima, kako je bilo nekoč, pa na listu odtisnejo tudi spomine. Za pogrebe in tudi za bolj vesele reči se govor pri njih dobi.

POTKE so sodelovale že na marsikateri prireditvi: Iz skrinje šmarskih žensk, moške kvačkarije, pozdrav jeseni, Vagabund, občni zbori … Predstavile so se tudi na VTV Velenje. Tudi LIKUS Maribor jim ni tuj. Pesmi so objavili v njihovem osmem zborniku (Janja Grubelnik), prav tako v zborniku literatov Koroške (Boris Vratanar), v revijo Ona je bila poslana erotična zgodba (Janja Grubelnik). Obiskale so tudi že marsikoga. Imele so literarni večer v Mozirju, v vasi Gorenje, v velenjski knjižnici, v Braslovčah. Obiskale in polepšale so dan v domu ostarelih v Velenju, sodelujejo na raznih razstavah (Polzela, Komenda, Mengeš …).

POTKE so vesele vsakega povabila, predvsem pa – vsakega novega člana.

Predstavili se bodo:
Janja Grubelnik,
Zdenka Kolenc,
Stanka Kopušar,
Perger Jolanda,
Boris Vratanar,
Alojz Vrenčur,
Marta Žerdin Katič,
Dominika Portič in
Darja Arh Centrih.

Program bo z glasbeno kuliso popestril Matjaž Ograjenšek.

Vir: Mladinski center Šmartno ob Paki  / www.mcsmartnoobpaki.si

Bookmark the permalink.