20 let mešanega pevskega zbora MePZ Šmartno ob Paki

Davnega leta 1906 je bil v Šmartnem ob Paki ustanovljen prvi mešani pevski zbor in z njim se je rodila prva organizirana skupina kulturnega udejstvovanja v Šmartnem ob Paki.

1906: Prvi pevski zbor pred hišo dirigenta Franca Klančnika starejšega
(prva organizirana skupina kulturnega udejstvovanja v Šmartnem ob Paki)

Potem pa so tekla leta in prišle spremembe. Mešanega pevskega zbora v Šmartnem ni bilo več, in sicer vse do tistega trenutka, ko so se Martin Hrastnik, Janez Vršnak in Matjaž Kač odločili, da razpišejo avdicijo za čisto nov, svež Mešani pevski zbor Šmartno ob Paki. In tako se je rodila nova zgodba. 17. januarja 1998 je imel zbor prvo vajo in od takrat je letos minilo že dvajset let.

Pozdrav pomladi 2000 (vir: Zbornik 100 let kulture v Šmartnem ob Paki)

Leta so prinesla marsikaj – pevci in pevke so se menjali, nastopi in uspehi so se vrstili, zgodbe so se pisale in pesmi so se pele. In se še. Že dvajset let vas pevci in pevke pod vodstvom zborovodje Matjaža Kača razvajamo s Tradicionalnim božično-novoletnim koncertom, z udeležbo na reviji, z letnimi koncerti, v kraju in izven njega popestrimo marsikatero prireditev, zadnja leta pa v Kulturni dom Šmartno ob Paki pripeljemo še vonj po morju in Klapo Kampanel.

In ker dvajset let delovanja ni kar tako, bomo jubilejno obletnico obeležili s prav posebnim koncertom. 25. maja bomo v Kulturnem domu Šmartno ob Paki pripravili rojstnodnevni koncert, s katerim bomo ta lep jubilej primerno proslavili in dokazali, da smo pri dvajsetih še vedno mladi in da, kot se glasi geslo Mešanega pevskega zbora Šmartno ob Paki, ne popuš’amo!

Valovi Dalmacije 2018 s Klapo Kampanel (foto: Rok Rakun)

Pozdrav pomladi 2018 / Območna revija odraslih pevskih zborov Šaleške doline

Tagged , , , . Bookmark the permalink.