Ivan Vyskočil: HAPRDANS

kultura ob paki, kd šmartno ob paki, kajetn čop, haprdans, hamlet princ danski, haprdansHamlet kot ga še niste videli! Kajetan Čop nam svoje razumevanje Hamleta v pristni velenjščini poda kar s pomočjo kuhinjskih pripomočkov. V nedeljo, 9. februarja ob 17. uri na odru Kulturnega doma Šmartno ob Paki!

Po predstavi vabljeni na otvoritev razstave likovnih del akademske slikarke Sonje Hrastnik Jančič.

HAPRDANS ali HAmlet PRinc DANSki

Lutkovna interakcijska predstava, ki se dogaja v kuhinji. Kuhali bomo skupaj. Mi bomo kuhali, vi igrali, oni gledali. Mi bomo srečni, vi glasni, oni vzhičeni. »Burekteater bujon à la masakralni mrtvolarij Hamlet pur you…«. 

Kajetan Čop nam svoje razumevanje Hamleta v pristni velenjščini poda kar s pomočjo kuhinjskih pripomočkov. Kuhalnica, stepalnik, mešalnik in cedilo se presenetljivo, vendar prepričljivo transformirajo v glavne like kultne Shakespearove drame in ob spremljavi živo izvajane glasbe na leseni mizici razkrijejo njeno dramatično zgodbo od začetka do konca.

BUREKTEATER deluje v Sloveniji od leta 1999 in ustvarja alternativne predstave tako za odrasle kot za otroke. Avtorska dvojica Kajetan in Alice ČOP je študirala avtorsko gledališče na katedri alternativnega in lutkovnega gledališča na praški gledališki Akademiji DAMU.

Prevod originala, dramaturgija predstave in sorežija: Alice Čop
Glasba: Zmago Štih in Gorazd Planko
Sorežija, scenografija, kostumografija, rekvizitologija, branje in skoraj igra: Kajetan Čop

Vir: Napovednik.com
Tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.