Naša občina praznuje

Letos bo praznovanje občinskega praznika in martinovanje še posebej zanimivo. Občina Šmartno ob Paki, njena društva, med njimi tudi Kulturno društvo Šmartno ob Paki, namreč pričakujemo goste iz pobratenih občin iz Srbije, Hrvaške in Avstrije v okviru mednarodnega projekta MDCP. 

V pester program dogodkov so tako vključene tudi naše sekcije, ki bodo soustvarjale program skupaj s predstavniki pobratenih občin.

Več: www.mcsmartnoobpaki.si

 

untitled-3

Vabljeni da se udeležite prireditev ob letošnjem občinskem prazniku Občine Šmartno ob Paki. Ob občinskem prazniku bo letos potekal tudi mednarodni projekt MDCP, na prireditve katerega vas prav tako prisrčno vabimo.

Četrtek, 10. 11. 2016
Od 17.00 do 21.00 KRST MLADEGA VINA pri šmarških vinogradnikih
Zbor udeležencev pri potomki najstarejše vinske trte v centru Šmartnega ob Paki.

Petek, 11. 11. 2016
Od 14.00 do 17.00 KONJEREJSKO DRUŠTVO SE PREDSTAVI
Možnost ježe konj in vožnje z vpregami za vse obiskovalce, še posebej za najmlajše tudi ježa in vožnja s poniji.
Ob 18.00 SLAVNOSTNA SEJA občine Šmartno ob Paki (Kulturni dom Šmartno ob Paki)
Na slavnostni seji bodo podeljena občinska in županova priznanja. Župani občin vključenih v projekt MDCP podpisali Listino prijateljstva. Kulturni program seje bodo popestrili nastopajoči iz pobratenih občin. Po seji sledi sproščeno druženje z udeleženci projekta.

Sobota, 12. 11. 2016
Ob 7.00 PLANINSKI POHOD PO MARTINOVI POTI
Rekreativni pohod po mejah občine Šmartno ob Paki

Od 9.00 do 12.00 MARTINOVA KMEČKA TRŽNICA

Od 9.30 do 12.00 OTROŠKO MARTINOVANJE
Zabavne in ustvarjalne delavnice bodo potekale pod vodstvom animatork Društva prijateljev mladine Šmartno ob Paki. Dogajanje bodo popestrili kulturni nastopi otrok iz OŠ bratov Letonje Šmartno ob Paki in otrok iz Novega Sela iz Srbije.Poleg tega bodo potekale zabavne aktivnosti, karaoke,…

Od 9.00 do 12.30 KONFERENCA »EVROPSKA UNIJA IN MI« (dvorana Marof Mladinskega centra Šmartno ob Paki)
Na konferenci se bodo predstavile pobratene občine Vrnjačka Banja, Breznički Hum in Weissenstein ter občina Šmartno ob Paki. Predavala bosta evropski poslanec dr. Igor Šoltes in Jelka Babič, strokovnjakinja za evropske projekte.

Od 14.00 do 18.00 KULTURNO – ETNOLOŠKA MARTINOVA SOBOTA
Predstavljeni bodo vozovi vaških skupnosti s prikazi običajev, sv. Martin bo krstil vino, izbrali pa bomo tudi “Naj kletarja”. Nastopili bodo udeleženci iz pobratenih mest ter Šmartnega ob Paki, poskusili boste lahko tudi vzorce mladega vina domačih kletarjev.

Od 18. ure dalje pa vas bo zabaval ANSAMBEL MLADI UPI

Nedelja, 13. 11. 2016
Ob 10.00 SLOVESNA MAŠA V FARNI CERKVI V ŠMARTNEM OB PAKI
Od 10.00 do 12.00 ZAKLJUČNA OKROGLA MIZA PROJEKTA »MDCP« IN OTVORITEV RAZSTAVE LIKOVNIH DEL (Kulturni dom Šmartno ob Paki)
Okrogla miza z delavnico zbiranja idej med pobratenimi občinami za sodelovanje v prihodnosti in nadaljnje skupne projekte. Otvoritev razstave likovnih del nastalih na Martinovi likovni koloniji.

Vir: www.mcsmartnoobpaki.si

Bookmark the permalink.