Manca Izmajlova: PESMI MOJIH KRAJEV

V petek, 8. aprila ob 19. uri, vas vabimo na koncert ob 110 obletnici delovanja Kulturnega društva Šmartno ob Paki.

duet
Izvrstna pevka Manca Izmajlova prihaja na koncert v dvorano Kulturnega doma Šmartno ob Paki. Manca Izmajlova je v zadnjih letih, skupaj s soprogom Benjaminom Izmajlovom popolnoma osvojila slovenska srca.

Manca_Izmajlova_01b-4x3cmJeseni 2012 sta pričela s svojo turnejo “100 srčnih koncertov“. Želela sta pripeljati kvalitetno živo glasbo iz velikih odrov na najmanjše slovenske ter predstaviti čimveč ljudem svoja, v platinasti nakladi prodana, albuma Slovanska duša in Slovensko srce. Do danes je bilo več kot 90 koncertov, skozi katere sta se dotaknila na tisoče in tisoče ljudi. Njihovi aplavzi, pisma po koncertih in to, da so mnogi ljudje prišli na koncert tudi po trikrat, pove vse.

Koncert “Pesmi mojih krajev” napoveduje nove projekte, ki jih bo Manca Izmajlova publiki predstavila v letu 2016. Oba nastopajoča vam bosta pričarala čudovit večer, ki vas bo popeljal skozi najlepše v slovenski glasbi – od narodnih pesmi do Avsenikov, Ipavcev in drugih nepozabnih slovenskih melodij. PRISRČNO VABLJENI!

Predprodaja vstopnic: Mladinski center Šmartno ob Paki
Kontakt, informacije in rezervacije:
tel: 064 167 940 | e-pošta: pisarna.mc@gmail.com
odpiralni čas: Mladinski center Šmartno ob Paki na spletu

VIDEO:

 

Kratka življenjepisa:

Manca Izmajlova je mezzosopranistka, ki je diplomirala iz muzikala in dramske igre v Londonu, v Moskvi pa je študirala operno petje. Poje več žanrih in kar dvajsetih jezikih, za seboj ima več kot 800 koncertov po vsem svetu. Posebno ljubezen čuti do samospeva, ljudskih pesmi in do glasbe iz slovanskih držav – posebno ruske. Je zmagovalka velikega pevskega tekmovanja v Moskvi, posvečenega V. Solovev – Sedovu, avtorju znamenitih Podmoskovnie večera.

Njena albuma “Slovanska duša” in “Slovensko srce”, posneta v Moskvi z Ruskim državnim filmskim orkestrom, sta bila pri nas prodana v platinasti nakladi. Z možem sta organizirala številne velike koncerte – med drugim s projektom “Slovanska duša” dvakrat razprodala in dvignila na noge Cankarjev dom, Sava center v Beogradu in Moskovsko Filharmonijo. V Moskovski filharmoniji redno gostuje od leta 2011.

manca-izmajlova

Benjamin Izmajlov je solistični violinist, profesor, dirigent, skladatelj, producent, umetniški vodja festivalov. Diplomiral in magistriral je na svetovno znanem Konservatoriju Čajkovski v Moskvi, zadnje dve leti pa je kot edini Slovenec v zgodovini postal tudi solist Moskovske filharmonije.

Skupaj s sporogo je prejemnik najvišjega priznanja ruske pravoslavne cerkve “Red Cirila in Metoda” za krepitev medkulturnega dialoga. Poleg svoje mednarodne koncertne dejavnosti, je znan tudi v vlogi producenta “Slovanske duše” in “Slovenskega srca”, je ustanovitelj in direktor Slovenske poletne glasbene akademije Giuseppe Tartini ter ustanovitelj Slovenskega diplomatskega koncerta.

VEČ: www.mancaizmajlova.com in www.benjamin.izmajlov.com

FACEBOOK:

Tagged , , . Bookmark the permalink.