Branislav Nušić: Gospod poslanec

V soboto, 31. januarja 2015, ob 19.30, vas vabimo v Kulturni dom Šmartno ob Paki na ogled odlične predstave Gledališča Velenje: Gospod poslanec ali Udar po kurje, ki na humoren način prikazuje slovensko politiko.

_532eb04966833

Gospod poslanec ali Udar po kurje je delo Branislava Nušića, ki na humoren način prikazuje slovensko politiko. Igra v režiji Kajetana Čopa in priredbi Alice Čop govori o trgovcu Janezu Novaku, ki želi postati poslanec. Na poti mu stoji Valentin Svoboda, ki kandidira na strani opozicije, poleg vsega pa ima močno željo, da bi se poročil z Janezovo hčerko Danico. Po vsem njegovem trudu in nekaj ponesrečenih govorih pa volivci vseeno izberejo Valentina. Vse skupaj je postavljeno v svet kokoši in petelinov. Zmešnjava v kokošnjaku poka od humorja in smešnih življenjskih situacij – vse skupaj pa začini še bogata igralska zasedba in odlična kostumografija Jume Valenčak.

Bučni aplavzi na gostovanjih po slovenskih odrih so dokaz, da bo gledališka uprizoritev odlična popestritev sobotnega večera. Vljudno vabljeni!

G

Vabljeni na petelinji boj!

Ne, ne. Nikar ne skrbite, v nobeno prepovedano skušnjavo vas ne želimo zapeljat, radi bi vas le zvabili na premiero.

Branislav Nušić
Gospod poslanec, satira

režija: Kajetan Čop

Ostra satira nudi drzen in duhovit pogled v zakulisje volitev v Državni zbor, ki jih zaznamujejo korupcija, izsiljevanje, agitiranje. V igri si vsi močno želijo postati “veliki gospodje” pa smo na oder postavili našopirjene peteline in zmešane kure brez glave ter cendrave piščance. Okrog kokošnjaka pa se huli prebrisan lisjak, novinar Srečko, glavni špekulant in agitator – vas to kaj spomni na medije? Upajmo, da bo v bodoče jajce pametnejše od kure, in da boste v predstavi uživali tako, kot smo na vajah mi!

Tagged , , , . Bookmark the permalink.